Mongolsko

 

Skopové, skopové, skopové! A zase… skopové!
Vážně jsem doufala, že po odjezdu z Mongolska nebudeme mít taky rohy :-D
Opravdu! Nejčastější maso ke zpracování na pokrmy bylo kozí, jehněčí, ovčí...
Nutno podotknout, že dvakrát se nám povedlo potkat hovězí a  jednou dokonce kuřecí, ale v tom součtu kolik dní jsme v Mongolsku byli, je to fakt zanedbatelný. Radost ale byla, to jo!
No a jak popsat mongolskou kuchyni? Nekoření se a zbytečně se s jídlem nemazlej.
Myslím tedy hlavně na vesnicích. Ve větších městech si dali někdy i záležet.
Ochutnali jsme několik sušených sýrů a mlék a rozhodně nikdy nezapomeneme na mongolský tradiční čaj. Čaj s několika lžícemi omastku
:-)

 

První večeře
Nejčastější ovoce...
Nejčastější variace...
Testovačka absinthu :-)
Skopový guláš!
Mongolský čaj
Chušur
Polévka se skopovým masem...
Buzz
Variace sušených sýrů...
Hovězí směska se zeleninou
Ochutnávka čerstvého kravského mléka
Snídaně v jurtě
Snídaně v jurtě
Mongolský energeťák :-D
Cujvan
Cujvan
Řízek ze skopového masa
Hovězí směska se zeleninou...
Hovězí směska se zeleninou...
Směska ze skopového masa
Kuřecí směs!
https://www.traditionrolex.com/8