Peru

 

V Peru je národní a vyhlášenou pochoutkou „cuy“ - morče.
Nešlo jej tedy vynechat. Nechutná špatně, chutí připomíná nejvíc asi králíka. Ale řízek je řízek
:-)
Kde jinde ochutnat rybu, než u vody? A tak když jsme přijeli k jezeru Titicaca, ochutnali jsme „ceviche" - výbornou syrovou rybu, dobrotu, na kterou vzpomínáme ještě teď.
Ideální, levné a chutné řešení obědů byli polední a odpolední meníčka nabízená mini restauracemi a stánky podél silnice ve městech i mimo ně.  Výborná polévka, nemalá porce hlavního jídla a pití byl skvělý způsob jak se stravovat, ale také jak pronikat do tajů a krás peruánské kuchyně.
Pro „denní dávku vitamínu“ jsme si oblíbili pojízdné vozíky

s čerstvě namačkaným pomerančovým džusem.

 

 

Ceviche
Cuy al horno
Cuy al horno
Pisco sour
Alpaca
Sladkej langoš :-)
Maso na špízu
Maso na špízu
Oběd u silnice
Muzeum kakaa
Oříšky na ulici
Sváča v Limě
Stánek na ulici
Ochutnávka stavebního materiálu :-)
Hornado
Hornado
Tak tady se stravuju já :-)
Vychytávka :-)
Spokojenej muž
Spokojená žena
Sušení kukuřice na venkově
Sušení kukuřice, brambor a zrní
Zeleninová polévka
Carne
Inca Cola
Naložená kukuřice a jiná semínka
Překvapení z banánového listu
Teta od "špízů"
Zeleninová polévka s krupičkami
Mišmaš
Dort k večeři!
Churros
Trucha
Náhlédnutí do kuchyně :-)
Oběd na ulici
Chicharron
Freš džus
Freš džus
https://www.traditionrolex.com/8