Argentina

 

Když přede mnou někdo řekne Argentina, okamžitě se mi vybaví hovězí maso, sladký krém „dulce de leche“ a národně společenský nápoj maté. V Argentině jsme díky čekání na OKI, strávili nejvíce času ze všech zemí.
Je tedy jasné, že jsme tady hodně jedli a ochutnávali.
Pořádné maso, sladkosti a víno Malbec si nás okamžitě získali. Díky zázemí a kontaktu s našinci jsme měli možnost častokrát zavzpomínat na domov. Jednou formou vlastní výroby českých pokrmů z argentinských ingrediencí a jindy díky pozvání na výbornou a typicky českou kuchyni.
Argentina je země bohatá na chutě a pochutiny. Abstinent a vegetarián si tolik neužije, ale o hladu taky nebude.

 

Alfajor
Empanada
Tartas
Pizza housky
Makové záviny
Ořechy ve sladkém sirupu
Vitamíny
Plantain - zeleninové banány
Velikonoce v Argentině
Palta
Maté
Podpora "závisláků na maté"
Churros
Bramboráááky :-)
Patagonia pívo
Croisantíky
Zdravý oběd
Ruský salát
Asado = grilovací proces
Zapečené těstoviny
Karbanátky s bramborami
Choripan
OKKI arašídy
Kuřecí směska a šťouchané brambory
Pikantní hovězí gulášek
Šneci z listového těsta
Mojella "možecha"
Argentinský steak
Dulces
Vaření "bez zázemí"
Super pancho
Asado s Tondou
Asado
Asado
Milanesa
Příprava domácí mayonézy
Asado u Brožů
Asado u Brožů
Calabaza
Pizza u Brožů
Bramboračka u Brožů
Lomo
Pastelito
Tortita con chicharones
Fernet s colou
Dulces
Plněné palačinky na slano
Choripan na ulici
Oběd za pár kaček
Pan con queso
Večeře v OKI