Maďarsko

Když se řekne maďarská kuchyně, okamžitě si představíme hooodně ostré jídlo!
A je to tak, teda alespoň nás papulky pořádně pálily. Ale kromě ostrosti je pro Maďarsko typické i maso a zelí. Hlavním lákadlem je ale samozřejmě vyhlášený segedínský guláš. Když jsme byli v městě Szeged odkud prý gulášek pochází, bylo jasné, že si ho musíme dát. No a to jsme koukali, když nám Maďaři řekli, že segedínský guláš neexistuje! Prý jsme si ho vymysleli my Češi a Slováci. Maďaři si prý výhradně stojí za perkeltem, dušeným masem v omáčce z rajčat. Náš „segoš“ je pro ně jen zelný guláš. No tak to vidíte :-)

Maďarský langoš
Maďarské víno
Pikantní svačinka
Snídaně v autě :-)
Tradiční perkelt
Chili!
Pořádná čabajka :-)
Tradiční rybí polévka
K poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací Potvrdit